Čakanková vňať - 50 g
Informácie o produkte
Čakanková vňať
Bylinkový čaj z vňate čakanky. Čaj alebo nálev z vňate má menej horkú chuť ako z koreňa. V liečiteľstve je čakanka veľmi cenená liečivá bylina. Dá sa využiť celá bylina - od koreňa až po kvet. Koreň v sebe obsahuje najväčšiu koncentráciu účinných látok. Z čakankových koreňov sa voľakedy vyrábala náhrada kávy aj u nás v povojnovom období dobre známa ako cikorka.
Čakanková vňať prospieva:
- uľavuje od žalúdečných ťažkostí - pri precitlivelosti žalúdka, zápaloch alebo vredoch
- zlepšuje chuť k jedlu
- podporuje normálnu funkciu celého tráviaceho systému
- podporuje normálnu činnosť pečene
- pôsobí protizápalovo
- pomáha stabilizovať hladinu glukózy v krvi
- prispieva k normálnemu stavu pokožky, kostí a kĺbov.
Bez chemických prísad, aróm a bez alergénov.
Hmotnosť: 50 g
Použitie: Jednu čajovú lyžičku zalejte 250 - 300 ml prevarenej vody a nechajte lúhovať 3-8 minút (čím dlhšie, tým sa bude zvyšovať horkosť). Alebo jednu čajovú lyžičku vsypte do 250 - 300 ml studenej vody a krátko povarte, v zakrytej nádobe nechajte cca 10-15 minút lúhovať a potom sceďte. Doporučené dávkovanie je 1-2x denne 1 šálka čerstvého odvaru. Kúru pite maximálne mesiac, následne je vhodná minimálne 14-denná pauza. Odvar sa dá aplikovať aj zvonku vo forme obkladov pri niektorých kožných ťažkostiach alebo pri opuchoch nôh.
Nepoužívajte tento produkt v prípade precitlivosti na niektorú zložku. Nepodávajte deťom do 3 rokov. Neodporúča sa počas tehotenstva.
Krajina pôvodu: EÚ.
Zloženie: sušená čakanková vňať, rezaná (Cichorium intybus L.).
Skladujte v suchu a pri teplote do 25°C.
Výrobca: Heinz Food a.s., Česká republika
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota | |
Tuky | |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | |
Sacharidy | |
- z toho cukry | |
Vláknina | |
Bielkoviny | |
Soľ |