0

Čakanková vňať - 50 g

Novinka
Vegan
  • Čakanková vňať - 50 g
Cena: 1,40 €

Informácie o produkte

Čakanková vňať

Bylinkový čaj z vňate čakanky. Čaj alebo nálev z vňate má menej horkú chuť ako z koreňa. V liečiteľstve je čakanka veľmi cenená liečivá bylina. Dá sa využiť celá bylina - od koreňa až po kvet. Koreň v sebe obsahuje najväčšiu koncentráciu účinných látok. Z čakankových koreňov sa voľakedy vyrábala náhrada kávy aj u nás v povojnovom období dobre známa ako cikorka.

Čakanková vňať prospieva:

  • uľavuje od žalúdečných ťažkostí - pri precitlivelosti žalúdka, zápaloch alebo vredoch
  • zlepšuje chuť k jedlu
  • podporuje normálnu funkciu celého tráviaceho systému
  • podporuje normálnu činnosť pečene
  • pôsobí protizápalovo
  • pomáha stabilizovať hladinu glukózy v krvi
  • prispieva k normálnemu stavu pokožky, kostí a kĺbov.

Bez chemických prísad, aróm a bez alergénov.

Hmotnosť: 50 g

Použitie: Jednu čajovú lyžičku zalejte 250 - 300 ml prevarenej vody a nechajte lúhovať 3-8 minút (čím dlhšie, tým sa bude zvyšovať horkosť). Alebo jednu čajovú lyžičku vsypte do 250 - 300 ml studenej vody a krátko povarte, v zakrytej nádobe nechajte cca 10-15 minút lúhovať a potom sceďte. Doporučené dávkovanie je 1-2x denne 1 šálka čerstvého odvaru. Kúru pite maximálne mesiac, následne je vhodná minimálne 14-denná pauza. Odvar sa dá aplikovať aj zvonku vo forme obkladov pri niektorých kožných ťažkostiach alebo pri opuchoch nôh.
Nepoužívajte tento produkt v prípade precitlivosti na niektorú zložku. Nepodávajte deťom do 3 rokov. Neodporúča sa počas tehotenstva.
Krajina pôvodu: EÚ.

Zloženie: sušená čakanková vňať, rezaná (Cichorium intybus L.).

Skladujte v suchu a pri teplote do 25°C.
Výrobca: Heinz Food a.s., Česká republika

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota
Tuky
- z toho nasýtené mastné kyseliny
Sacharidy
- z toho cukry
Vláknina
Bielkoviny
Soľ
Top