0

Benefity

logo

  • Vysoký obsah prospešnej vlákniny 71 %
  • Glykemický index < 5
  • Obsah cukru menej ako 5 %
  • Bez lepku, laktózy a konzervantov
  • Len 161 kcal na 100 g
  • Úplná náhrada vysokoenergetických cukrov
  • Čiastočná náhrada tuku, napr. pri pečení, kedy môže nahradiť až 100 % tukových produktov

 

tabulka cukrtabulka index

Čomu prospieva 

  • Podieľa sa na posilnení imunitného systému
  • Po konzumácii nedochádza k nárastu hladiny glukózy v krvi a koncentrácii inzulínu ani u ľudí s glykemickým poruchami
  • Začlenením do stravy a v kombinácii s nízko glykemickou diétou je dokázané zníženie hladiny glukózy v krvi u pacientov s diagnózou diabetes 1. a 2. typu a je tiež znížené riziko vzniku diabetu 2. typu
  • Výrazne znižuje riziko vzniku zubného kazu
  • Podporuje rast prospešných črevných baktérií a tým bráni nežiaducemu množeniu ostatných patogénnych baktérií
  • Napomáha k zlepšeniu činnosti čriev a vyprázdňovaniu

Zdravotné a výživové tvrdenia

  • Konzumácia potravín obsahujúcich extrakt z čakanky namiesto cukru vedie k obmedzeniu nárastu hladiny glukózy v krvi po ich konzumácii v porovnaní s potravinami obsahujúcimi cukor
  • So zníženou energetickou hodnotou
  • So zníženým obsahom cukrov
  • S vysokým obsahom vlákniny
  • Bez soli
Top