Ovocný tvarohovník
Publikované: 18.04.2018
recept od: Zuzana Čičmanská
Suroviny:
- 2x 250 g tvaroh hrudkovitý
- 5 vajec
- 300 g polohrubej múky (môže byť špaldová, bezlepková alebo ryžová múka)
- 4 lyžice Čakankového sirupu Originál
- 1 prášok do pečiva
- drobné čerstvé ovocie (môže byť aj mrazené)
Postup:
Žĺtky vyšľaháme spolu s čakankovým sirupom, postupne pridáme múku s práškom do pečiva, opatrne zapracujeme tvaroh a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Do tortovej formy (priemer 20 cm) vystlanej papierom na pečenie nalejeme pripravené cesto, na ktoré uložíme ovocie (ovocie je možné zapracovať aj priamo do cesta). Pečieme cca 45 minút v rúre zohriatej na 170°C.