0

Ovocný tvarohovník

Publikované: 18.04.2018

recept od: Zuzana Čičmanská

Suroviny:

  • 2x 250 g tvaroh hrudkovitý
  • 5 vajec
  • 300 g polohrubej múky (môže byť špaldová, bezlepková alebo ryžová múka)
  • 4 lyžice Čakankového sirupu Originál
  • 1 prášok do pečiva
  • drobné čerstvé ovocie (môže byť aj mrazené)

 

Postup:

Žĺtky vyšľaháme spolu s čakankovým sirupom, postupne pridáme múku s práškom do pečiva, opatrne zapracujeme tvaroh a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Do tortovej formy (priemer 20 cm) vystlanej papierom na pečenie nalejeme pripravené cesto, na ktoré uložíme ovocie (ovocie je možné zapracovať aj priamo do cesta). Pečieme cca 45 minút v rúre zohriatej na 170°C.

Top