0

Zdravá maškrta

Publikované: 03.04.2018

recept od: Zuzana Čičmanská

Suroviny:

Cesto:

  • 350 g očistene a na jemno nastrúhanej mrkvy
  • 450 g očistených a na hrubo nastrúhaných jabĺk
  • 5 vajec
  • 100 g sušených prepláchnutých hrozienok
  • 10 lyžíc Čakankového sirupu Originál
  • 100 g na drobno nasekaných vlašských orechov
  • 350 g špaldovej múky polohrubej
  • 1 prášok do pečiva

 

Poleva:

  • 1 kelímok  (200 ml) kyslej pochúťkovej smotany
  • 1 čajová lyžička kakaa
  • 1 čajová lyžička Čakankového sirupu Originál

 

Postup:

Žĺtky vyšľaháme spolu s čakankovým sirupom, pridáme múku s práškom do pečiva, jablká, mrkvu, hrozienka, orechy a spolu premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme k zmesi. Zľahka premiešame. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 30 minút v rúre zohriatej na 180°C.

Polevu pripravíme zmiešaním smotany, kakaa a čakankového sirupu. Nalejeme ju na ešte teplý (nie horúci) koláč. Po vychladnutí nakrájame a podávame.

Namiesto polevy je možné koláč len posypať mletými orechami.

Top