0

Ľahká orechová roláda

Publikované: 12.02.2019

recept od: Zuzana Čičmanská

Suroviny:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 150 g mleté orechy
  • 5 PL Čakankový sirup Originál (prípadne med)
  • ½ KL prášok do pečiva

 

Plnka:

  • 250 - 300 ml smotana na šľahanie + SmetaFix (alebo je možné podľa chuti použiť tvaroh, mascarpone, uvarený puding)
  • drobné ovocie podľa chuti

 

Postup:

Bielky vyšľaháme na sneh. V miske rozmiešame 5 žĺtkov a čakankový sirup, pridáme orechy a prášok do pečiva. Zľahka vmiešame sneh z bielok.

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 10 minút na 180°C. Hneď po upečení vyklopíme na navlhčenú utierku, stiahneme papier a opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť. (POZOR – utierka musí byť poriadne vypláchaná v čistej vode, inak môže roláda cítiť pracím práškom.)

Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, celú potrieme vyšľahanou šľahačkou a posypeme drobným ovocím. Potom roládu opatrne zvinieme a dáme schladiť.

Top