Ľahká orechová roláda
Publikované: 12.02.2019
recept od: Zuzana Čičmanská
Suroviny:
Cesto:
- 5 vajec
- 150 g mleté orechy
- 5 PL Čakankový sirup Originál (prípadne med)
- ½ KL prášok do pečiva
Plnka:
- 250 - 300 ml smotana na šľahanie + SmetaFix (alebo je možné podľa chuti použiť tvaroh, mascarpone, uvarený puding)
- drobné ovocie podľa chuti
Postup:
Bielky vyšľaháme na sneh. V miske rozmiešame 5 žĺtkov a čakankový sirup, pridáme orechy a prášok do pečiva. Zľahka vmiešame sneh z bielok.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 10 minút na 180°C. Hneď po upečení vyklopíme na navlhčenú utierku, stiahneme papier a opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť. (POZOR – utierka musí byť poriadne vypláchaná v čistej vode, inak môže roláda cítiť pracím práškom.)
Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, celú potrieme vyšľahanou šľahačkou a posypeme drobným ovocím. Potom roládu opatrne zvinieme a dáme schladiť.