0 0,00 €

Domáci tekvicový (Hokaido) koláč

Publikované: 19.01.2018

recept od: Petra Vašíčková
https://www.facebook.com/Petulavas/?fref=ts

Korpus:

  • 1 balenie sladkého "Šmakouna" (220 g)
  • 3 lyžice ražnej múky
  • 1 vajce
  • 1 lyžica Čakankového sirupu

Tvarohová plnka:

  • 2 tvarohy
  • 2 vajcia
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • šťava z jedného citróna
  • Čakankový sirup (cca 3 lyžice)

Tekvicová vrstva:

  • 500 g uvarenej tekvice Hokaido
  • 1 tvaroh
  • 1 vajce
  • Čakankový sirup (cca 3 lyžice)

Postup:

  1. Šmakoun rozmixujem, pridám vajcia, múku, sirup a všetko dobre spracujem.
  2. Cesto natlačím do koláčovej formy s priemerom 23 cm. Tvarohy si vyšľahám s vajciami, šťavou, kôrou a sirupom. Dám do formy na korpus.
  3. Na poslednú vrstvu si uvarím tekvicu vo vode do mäkka, zlejem a nechám vychladnúť.
  4. Uvarenú tekvicu rozmixujem s tvarohom a čakankovými sirupom (podľa chuti) a opatrne rozotriem na tvarohovú plnku.
  5. Pečiem vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 1 hodinu. Hotový koláč dozdobím ovocím a čakankovým sirupom.
Top